9 Jun 2015

Er is groen licht voor parkeren met de Weerterlandpas

Het is nu mogelijk om met de Weerterlandpas achteraf te betalen voor parkeren in Weert. Dit geldt niet alleen voor het parkeren op straat, maar ook voor de parkeergarages in Weert. Wethouder Frans van Eersel: "Ik ben ontzettend blij dat we deze mogelijkheid kunnen toevoegen als manier om te betalen. Als tegemoetkoming voor de maand vertraging, is besloten dat je je twee maanden extra gratis kunt registreren. En er is meer goed nieuws. De blauwe Weerter Parkeerpas kan weer ingeleverd worden". De oude Parkeerpas kende al geruime tijd veel storingen. De nieuwe betaalmogelijkheden zijn hiervoor in de plaats gekomen. U kunt uw Parkeerpas nog tot aan het eind van dit jaar inleveren in het stadhuis. Het eventuele saldo dat er nog op staat krijgt u terug, evenals uw borg.

Voor de gratis registratie van de Weerterlandpas gaat u naar www.stadsparkeren.nl en klik op 'aanmelden'. Daarna voert u het pasnummer van de Weerterlandpas in, het kenteken van uw auto en overige gegevens. U kunt direct parkeren met uw Weerterlandpas; niet alleen in Weert, maar in nog veel meer >120 Nederlandse steden. Bent u geen inwoner van Weert of Nederweert, maar wilt u wel parkeren met een pas? Vraag een bezoekerspas aan op www.stadsparkeren.nl.

Uitgebreide betaalmogelijkheden
In de gemeente Weert kun je sinds mei 2015 betaald parkeren door contant te betalen, pinnen, achteraf betalen met een bezoekerspas, via de mobiele telefoon (Stadsparkeren) en nu dus ook met de Weerterlandpas. Het voordeel van de Weerterlandpas is dat alle inwoners van Weert en Nederweert van 18 jaar en ouder, deze pas automatisch krijgen omdat hij ook toegang geeft tot de Milieustraat.

Voordelen
Voordeel van de nieuwe manieren van parkeren is dat u nooit méér betaalt dan de tijd die u werkelijk parkeert. Het werkt heel eenvoudig. U parkeert uw auto en checkt in met uw pas of mobiele telefoon. Na afloop checkt u op dezelfde manier weer uit. Bij de parkeergarages opent de slagboom automatisch op basis van kentekenherkenning. U krijgt maandelijks een factuur die wordt afgeboekt via automatische incasso.