Zo werkt parkeren met je pas

Betaal je parkeertijd met een parkeerpas of OV-Chipkaart. Dit doe je door je pas voor een speciale paslezer te houden. Je herkent deze paslezer aan het eP logo. Aan- en afmelden met een parkeerpas of OV-Chipkaart kun je gebruiken bij straatparkeren én parkeergarages.

Stap 1. Start:

Houd je pas voor de paslezer, je krijgt de melding 'Je bent aangemeld - kenteken'. Parkeercontrole wordt uitgevoerd op basis van je kenteken.

Stap 2. Stop:

Bij terugkomst houd je de pas weer voor de paslezer. Je krijgt de melding 'Je bent afgemeld - kenteken - bedrag'.

Hoe ontvang ik een pas?

Als je bij het aanmelden hebt gekozen voor “Nee, ik heb geen pas” dan wordt deze binnen enkele dagen naar het opgegeven adres (van de Hoofdgebruiker) verzonden.

Ook naar medewerkers van de Vervoersmanagement Eindhoven, WZA en VieCuri wordt de pas binnen enkele werkdagen verzonden.

Je ontvangt geen pas als je een aanmelding hebt gedaan met de OV-chip kaart. De OV-chipkaart wordt dan namelijk automatisch al geactiveerd als parkeerpas.

Heb je meerdere kentekens waarmee je parkeert, dan kun je zelf een extra parkeerpas aanvragen.

Een pas nodig bij kentekenparkeren

De kans is klein, maar wordt je kenteken niet herkend dan gebruik je de pas. Daarnaast kan het kan zijn dat in de avond de garage gesloten is. Indien dit het geval is, kun je de pas aanbieden bij de loopdeur om toegang te krijgen tot de garage.

Zorg er dus voor dat je de pas bij je hebt en dat deze gekoppeld is aan je kenteken!